Kontakt os

Farmakonom ansat i industrien

Af Pernille Westh Kristoffersen, operatør i Novo Nordisk Gentofte

Mange jobmuligheder

Farmakonomuddannelsen er en spændende uddannelse, med utrolig mange forskellige jobmuligheder efterfølgende.

Udlært i 2010
Jeg blev udlært farmakonom i 2010, efter en god elevtid på Nexø Apotek. Hold 10 var det første hold, der blev udlært med den nye uddannelsesordning, hvilket var spændende at følge udviklingen af og efterfølgende høre om de ændringer, vores input gjorde ved uddannelsen efterfølgende.

Effektiv læreproces
Farmakonomuddannelsen veksler imellem undervisningsforløb på Pharmakon i Hillerød og praktik på privat apotek. Dette gjorde, at man efter endt kursusforløb på Pharmakon kunne komme direkte ”hjem” på apoteket og bruge den viden man havde fået. Hvilket var en effektiv læringsproces.

Afprøvede forskellige jobs
Jeg har altid været interesseret i at se forskellige sider af farmakonomjobbet, og fandt derfor også ud af, efter endt uddannelse, at jeg ville ud og prøve at bruge min uddannelse andre steder end på privat apotek.

Jeg flyttede til København og arbejdede i en periode på privat Apotek på Nørrebro. Derefter fik jeg job på Rigshospitalet, Region Hovedstadens Apotek, hvor jeg var i en lille gruppe der producerede patientspecifikt antibiotika i steril produktion. Her fik jeg en god viden om at arbejde med GMP (Good Manufacturing Practice), som man arbejder under i produktionen af lægemidler, for at sikre produkternes kvalitet. Derudover fik jeg en god viden om adfærd i en steril produktion. Dette gjorde også at jeg fik lyst til at prøve medicinalindustrien af.


Operatør i Novo Nordisk
Jeg fik job som operatør i Novo Nordisk. Hvor jeg kunne gøre brug af min viden indenfor GMP og det at arbejde i en steril produktion. Som operatør i industrien, er man primært i produktionen, hvor man bl.a. betjener maskinerne i produktionen og tager prøver af produkterne for at sikre kvaliteten. Det er spændende at arbejde i så stor en virksomhed, hvor der som farmakonom er mulighed for udvikling. Efter at have været en årrække på privat apotek og solgt og rådgivet om fx Novo Nordisk produkter, er det også spændende at følge medicinens vej fra produktion og ud til bl.a. apotekerne.

Alsidigt arbejde
Jobbet som farmakonom er meget alsidigt og bestemt ikke kedeligt. Er man nysgerrig som jeg, skal man nok få nogle gode og spændende joboplevelser.

Vi anvender cookies til at huske nogle af de valg, du foretager på hjemmesiden. Læs mere her learn more